måndag 31 maj 2010

Ny frisyr



I gårdagens inlägg skrev jag om långhåriga hundar och lervälling. Det här är min finska lapphund Dezzy. Som ni ser så finns det en del päls för gegga att fastna i. Nu är det dags för henne att lägga av sej vinterkostymen. Brukar ta ett par veckor att borsta ur all under ull. Hon tycker inte alls att det är skönt att bli borstad, det syns väl nästan på hennes min. Så man får ta lite i taget, det här är bara en bråkdel av vad hon brukar tappa varje gång. Nu har det blivit flera inlägg som väl inte direkt varit pysselrelaterade men det här innehåller ju faktiskt lite ull. Nu ska vi fika lite Dezzan och jag, måste ju få lite belöning för att hon så tålmodigt lät sej borstas fast det är så läskigt. Trevlig kväll.

söndag 30 maj 2010

Klart!

Nu har jag ny och fin infiltration ! Tack snälla M som lade en hel ledig helg på att hjälpa mej med det här.Kraaaaaaaaaam. Nu ska här tvättas och fixas. Har inte kunnat tvätta på en månad då avloppet inte tog undan så tvätt stuge golvet fylldes med vatten. Jag är verkligen rik som har så snälla och kunniga människor i min närhet. Nu ska bara det här kalaset finansieras också, men det lär väl lösa sej på nåt sätt. Som min mamma säger"ha man hoppe öve hunn, kan man hopp öve rompa å". Översatt till svenska" har man hoppat över hunden, kan man hoppa över svansen också". Vad konstigt det låter på svenska, blir ju inte alls lika talande. Men så är det med jämtskan, finns så många bra ord som bara inte låter sej översättas. Åter till tvätt högen. Kunde väl aldrig tro att jag nån gång skulle tycka att det är kul att tvätta. Men i dag tycker jag faktiskt det:) Ha det.

lördag 29 maj 2010

Keramiker?


Pysslar mest med lera nu för tiden. Kanske skulle sadla om och bli keramiker. Den här helgen är det ny infiltration som gäller. Och som vanligt så regnar det. Varför har man ingen tumme med vädergudarna? Att sen min långhåriga hund måste provtassa alla nyuppgrävda lerhål gör ju inte saken så mycket bättre. Funderar på att skicka henne till badhuset innan jag släpper in henne. Suck! Nåja en fungerande infiltrering måste man ju ha så det är väl bara att bita ihop och klafsa vidare i lervällingen tills det är klart. Åh vad jag längtar efter en varm solig sommardag med is te och en bra bok i soffan på altanen. Nej ut till smeten igen. Vi hörs.

söndag 23 maj 2010

Ont det gör ont...............

Nu är jag äntligen klar med häck planteringen. Men oj vad många nya muskler jag hittat i min kropp. Och dom gör attans så ont, varenda en av dom. Eftersom det är en regnig vår i år så var jordhögarna väldigt tunga. Men skam den som ger sej, bra kvinna reder sej själv. KAN SJÄLV. Så det så! Har även besegrat det taggiga rosenbuskarna, så nu är dom ett minne blott. Nästa helg ska det grävas upp en annan del av tomten. Infiltrationen till avloppsbrunnen måste göras om. Inte riktigt vad som ingick i min budget, men måste man så måste man. Som belöning för hårt arbete och tröst för brunns eländet har jag gett mej själv en liten present. Jag har köpt lite nytt garn, så nu har jag påbörjat ännu en "uppånerkofta". Fick hem nya garner på jobbet i fredags. Flera nystan vädjade om att få följa med mej hem, men jag lyckades vänligt men bestämt säga nej till dem. Nej nu ska jag placera mina värkande muskler i soffan och sticka en stund. Ha det så gott.

tisdag 18 maj 2010

Färgfrossa



Ibland får jag ett behov av att bara frossa i färger. Här är resultatet av mitt senaste frosseri. Jag har helt enkelt virkat in gamla pulver kaffeburkar. Dom blir bra till förvaring i pyssel rummet. Tur att regnet bara öst ner de senaste dagarna så jag fått sitta med mitt pyssel:) När vädret tillåter har jag en massa trädgårds arbete att ta itu med. Tex plantera en 25 m lång häck, pust å stön! Som om det inte var nog fick jag för mej att bort två gamla gigantiska rosbuskar. Dom rackarna var folkilskna kan jag tala om. Måste försöka kapa ner dem i mindre delar för bortforsling. Då alla bra maskiner och verktyg försvann med exet så blir det ju lite trixigt. Dom rackarna går till anfall så fort jag närmar mej med min lilla såg. Men dom ska få se, nu har dom mött sin överman, eller snarare kvinna. Ja just det måste ju berätta, nu ska jag äntligen få lära mej att spinna på min spinnrock. Många underliga sammanträffanden gjorde att jag hittat en kvinna i närheten som kan lära mej. Ska bli såååååååå skoj. Berättar sen hur det går. Nej nu är det läggdags, jobb i morgon. Gonatt

lördag 15 maj 2010

Första försöket


Första försöket att sticka en (uppifrån och ner kofta) avklarat. Så himla kul att sticka, och tänk ingen montering. Jag tycker det är så otroligt tråkigt att montera stickade plagg. Jag har stickat upp lite restgarner, därav den oregelbundna randningen. Tänkte det fick bli en "slängkofta" att kura i hemma. Har börjat på en till i ett denimfärgat garn. Tack snälla Tant Kofta som delar med dej av detta roliga mönster. Lämpligt väder för stickning nu,regn, regn, regn och åter regn. Längtar efter sol och trädgårdsarbete nu. Väderprognosen inför helgen såg så lovande ut, men plötsligt hade någon ritat dit stora regnmoln. Vart kom dom ifrån? Ja ja regn behövs ju också. Tillbaka till stickningen och soffhörnan igen. Borde kanske göra nåt nyttigt, men det hinner jag väl? Såna saker har ju en underlig förmåga att finnas kvar . Ha det gott tills vi ses igen.

söndag 2 maj 2010

Vår


Har lånat lite vår av min syster i Göteborg. Dom ligger ju liksom lite före där nere. Här kan man ju tro att vintern är på väg tillbaka efter den här helgen. Brrrrr kallt, kallt. Vart tio minuter vid majbrasan,sen vart det rask promenad hem till brasan i kaminen. På handarbetsfronten är det inte mycket nytt. Jodå jag har börjat på flera nya projekt men inget är klart ännu. Energinivån har också varit lite låg. Gamla spöken från förr dök upp och förmörkade tillvaron. Hoppas det var sista besöket, då" spöket" nu sitter häktad.Så nu är det väl bara att ta nya tag och gå vidare igen. Handarbete är ju en bra terapi när livet kör ihop sej. Jag har köpt Tant Koftas mönster på "uppifrån och ner kofta" har inte hunnit så långt ännu, men det ska bli spännande att se när koftan växer fram. Det var så svårt att bestämma sej för färg på koftan, så blir den bra så lär det bli en till. Jag är ju en riktig "koft människa" . Ja det var väl allt för i dag. Ha det gott.