måndag 28 maj 2012

Morsdagspresent

Måste bara visa en av mina morsdagspresenter. Min dotter Linda har gjort denna tavla.Jag bara älskar den!

fredag 25 maj 2012

Svans och ugglor

 Mycket konstigt kan man använda sin tid till. Jag har sytt en dinosauriesvans. En fågel viskade att barnbarnet ville ha en sådan. Då måste ju bara mormor sy en, inget snack om saken.
 Mera ugglegrytlappar, så roliga att göra. Nu blir det nog mindre pyssel ett tag,solen har ju äntligen kommit på visit. Hoppas det håller i sej i morgon då jag ska glida runt med vänner i deras Chevrolet Impala. Ska bli så roligt:) Har haft lite stök med vad sjutton jag ska ha på mej,ja som vanligt alltså. Vi ska på en nostalgikväll  i Rockabilly stuk. Men tror jag fått ihop något som passar. Trevlig helg!

måndag 21 maj 2012

Småpyssel

 Lite småpyssel har det blivit på slutet trots att jag knockades totalt av en förkylning under flera dagar.Var väl en knäpp på näsan för att jag brukar hävda att jag blir minnsan aldrig sjuk även om alla omkring mej är det .Låg nerbäddad i soffan med ömsom frossa och ömsom värmeslag i Lördags när jag skulle ha varit ute och cruisat med mina goa vänner. Så var det med det. Tofflorna ovan virkade jag efter att ha sett Ammiis jättefina tofflor.Helt otroligt men jag hade lyckats memorera hur de var gjorda efter att ha tittat på hennes.Annars brukar mitt minne vara bra men kort. Ännu ett jättebra restgarnsprojekt.
 Som jag sagt tidigare så har ju även jag fått dille på ugglor som så många andra i bloggvärlden. Så i dag har jag knåpat ihop ett par nya grytlappar i form av ugglor förstås.
Hittade fina gardinlängder på kupan som jag bara måste köpa. Men nu kan man ju inte bara köpa, får ju göra nåt av det också. Den här gången vart det leksaksförvaring.Den stora påsen är fodrad lika som den mindre,har dragsnodd typ som gympapåsen jag hade för ca etthundra år sedan. Batteriet i kameran var nästan slut,så det gällde att vara snabb och då lyckades jag klippa av överdelen på påsen.Apropå tyger så verkar ryktet ha spritt sej. Ryktet om att min dörr alltid står öppen för hemlösa tyger.Häromdagen fick jag mail från goa Ammii där hon undrade om några tyger som behövde flytta hemifrån kunde få bo hos mej.Självklart fick dom det!Tack snälla goa Ammii! Nu börjar det bli fasligt fullt i mitt lilla syrum. I samtal med dottern i går kom vi fram till att om man inte får plats med sina pysselgrejer i ett hus med fyra rok där man bor ensam med vovven, då måste det nog vara brist på organisation det handlar om:) Ser att jag gör som jag brukar,bara tjattrar på och glömmer totalt det här med punkter,kommatecken osv. Skickar med några så får ni placera dem där ni tycker...........,,,,,,,,, :)

måndag 14 maj 2012

Tina tusenfoting

 Dagens lilla projekt.Det vart ingen häst utan en liten tusenfoting.Så fick jag användning för alla små filtbitar jag hade liggande. Har lånat en helt underbar bok på bibblan, Vilda fleecedjur av Linda Carr. Jag är bara helt enkelt tok kär i Valle Valross(se bild ur boken nedan) Laila Lamm är också ursöt:) Ja det var väl det hela för i dag.Håll i hatten i vårvindarna.


söndag 13 maj 2012

Fleecetunika


Har sytt mej en tunika i fleece. Ja egentligen är det andra gången jag syr den nu. Första gången vart den aldeles för stor. När jag ändå var igång bytte jag fodret i huvan,den hade ju legat ett tag så jag hade hunnit ångra tygvalet. Känns som om fleece är det självklara valet denna kalla vår, brrrrr.
Enligt kusin M har jag inte bloggat dominosjalen som jag stickade till henne,så här kommer en bild. Nu har jag knåpat ihop tre dominosjalar, känns som det får räcka för ett tag. Jaha vad ska man hitta på för skoj att göra nu då? Har en liten plan på att sy en häst, så får det nog bli tror jag.Ha det gott.

fredag 11 maj 2012

Pysselväder

Kändes inte så lockande med trädgårdsarbete i dag,ska det aldrig komma nån vårvärme? Det vart en stund vid symaskinen istället. Har skallperat en gammal topp,underdelen ett trikåtyg som jag fått av en bekant som städat ur sitt tygförråd. Gillar när folk städar i sina förråd:) På bilden ser det kanske ut som en blommig säck, men den är riktigt fin på.Det här var ett roligt projekt, gav mersmak. Tror jag ska gå och inventera förråden och börja på nåt nytt ,det regnar ju fortfarande. Ha en bra dag.

onsdag 9 maj 2012

En liten present

Har sytt en liten väska och en liten börs till barnbarnet Nova. Nu vet jag inte i hur stort behov av en egen väska man är när man är tre månader, men har man en pysselgalen farmor då får man en väska.Nova kan ju packa ner gosefilten och nappen när hon ska hälsa på farmor,väskan är liten så det ryms inte så mycket mera.Var väl allt för i dag.Nu blir det en stunds stickning och en ljudbok.

måndag 7 maj 2012

Lite smått och gott

Ännu en dominosjal.Den här gången enbart i grå toner.Har stickat kanten i ett öglegarn så det ser nästan ut som en kant av fårskinn.På bilden är den fortfrande opressad.
Mitt måttband och synålarna har fått nya bostäder.Förspilld kvinnokraft skulle min mamma kalla såna här projekt,men jag tycker det är roligt:)
Mobilen har också fått ett nytt fodral bara för att det var kul att sy.

När jag ändå var igång har strykbrädan fått ett nytt överdrag.Ja just det glömde att vända på bilden ser jag.
Virkad väska som man säkert kan ha till något även om jag inte kommit på vad ännu.Även det ett projekt som kom till bara för att det var kul att göra.
Ja det var lite av vad jag pysslat med på slutet.Föresten kan ju tala om att Ammii och jag redan börjat spåna om ännu en dag för oss kreativa. Vår mässa vart ju jättelyckad förutom att vi gärna sett flera besökare. Nu vet vi ju vad vi kan göra annorlunda nästa gång.Man lär så länge man lever.Nu hög tid för lite omvårdnad av trädgården.Vet inte hur många ggr jag full av inspiration har påbörjat vårsysslorna för att sedan åter vakna upp till en snövit värd.Nu måste det väl ändå ha snöat klart för i år?Ha det gott.