torsdag 27 oktober 2011

Rocking santa


Ibland bara poppar det upp idéer, bra och dåliga som bara måste förverkligas. Rocktomten var en sån. Han bara pockade på att få se dagens ljus, så det var bara att sätta igång. Inte mycket att sätta emot en sån gång. Så här är han. Får jag presentera Rocking Santa. Dålig bild, jag vet:) Åter till tomteverkstan. Ha det gott.

måndag 24 oktober 2011

Tomtar på loftet


Så var det full fart i tomteverkstan igen då. Julmarknader kräver ju ett litet lager. Vart dessutom uppringd av en kvinna häromdagen som ville ha tomtar till sitt café/butik. Jättekul att någon ber om ens alster, men nu vart det bråttom bråttom:) Satte genast igång att klippa till en massa stommar, sen när turen kom till kläderna upptäckte jag att tyget var nästan slut. Minst en veckas leveranstid, då gick lite av luften ur mej. Passar väl på att fixa lite julklappar under tiden.

Muddar är lagom att sticka när man landat i soffhörnet på kvällarna. Nu har jag gjort det igen, börjat på nya utan att fästa trådar på de färdiga. Att jag aldrig lär mej. Så trist med såna högar.

Har även hunnit med att sticka en klänning/tunika av egenhändigt spunnet garn. Tog härvorna som de kom så den vart lite melerad/randig. På bilden ser den väldigt randig ut, tycker inte den är det i verkligheten. Hur som helst rolig känsla att ha stickat något lite större av eget garn. Mönstret hittade jag i en Dropstidning. Längtar till spinnrocken nu, men det känns långt borta. Åter till tomteverkstan. Ha det gott.

lördag 8 oktober 2011

Dörrkrans


Inspirerad av Lindas vackra krans var det bara att kravla sej ur soffan och fixa en egen. Orkade inte gå till skogen så det fick bli det som fanns i trädgården. Har lindat en halmstomme med juteväv, sen var det bara att leka loss. Inte så dumt tycker jag.

Jag tror och hoppas att mitt lilla barnbarn inte läser mommas blogg. Den här tröjan ska han få när han fyller hela tre år nästa vecka, storkille nu. Blixten är en av favoriterna för tillfället. Vid ett besök för ett tag sedan fick jag lära mej allt om Blixten, bärjarn och Sally :) Dags att lägga in mer i kaminen, vilken ruggig dag det vart i dag. Men en bra dag för stickning:)