måndag 29 augusti 2011

Mössor


Här kommer mitt lilla bidrag till Panzisjukhuset i Kongo. Tyvärr kom jag på det här lite sent så jag hann inte sticka så mycket. Men några små kommer ju i alla fall att få lite värme.

Hos mej kom hösten tidigt i år. Jag har redan börjat"boa". Är jag konstig som sätter upp svarta gardiner nu när mörkret infinner sej? Borde kanske ha ljusa som släpper in det lilla ljus som finns. Men jag tycker dom är jättefina och gör det ombonat. Så är det med det:)

Det fina servettstället i form av en katt och träskålen har jag fått av underbara Solan, som tack för att jag stickade lite till henne. Visst vart det fint på bordet?

En sjal i entrådigt ullgarn har jag knåpat i hop. Ser att den är dåligt blockad. Gör om gör rätt.

En ny stickning på gång. Så kul med nått nytt,längtar bara efter att sätta mej och sticka. Men jag tänker uppbåda all viljestyrka och göra lite nytta först. Nu är mitt underbara sommarjobb över, och jag är arbetslös igen.Nån som vill ha en bättre begagnad femtioåring? Man skulle vara som Lotta på bråkmakargatan när man ska sälja in sej själv"de en konstigt men jag är bra på nästan allt". Vem vet kanske väntar världens bästa jobb bakom knuten. Måste ju finnas nån mening med att jag vart arbetslös. Ibland vill man inte höra "allt har en mening" men faktum är att jag tror det är så. Ja det vardagens filosofiska hörna. Nu ska jag göra nytta. Hm undrar vad jag ska göra:)

lördag 6 augusti 2011

Grillväder?


Skurade bänkar och bord i grillhörnan. Letade fram flera stolar så vi skulle rymmas. Bar ut en massa som behövdes till matlagningen. Laddade upp allt på grillgallret. Då öppnade himmelen sej. Så där satt jag med paraplyt i högsta hugg tills maten var klar. Upp med alltihopa på altanen.In med allt som släpats ut. Då slutade det regna och solen bröt fram, vad säger man då. Men maten vart jättegod:-)

onsdag 3 augusti 2011

Sommar, sommar, sommar...Vilken underbar sommar!


Här har jag tillbringat den mesta av min lediga tid i sommar. Här kan man läsa en bok,lyssna på musik, handarbeta, sova en stund, eller bara vara. Jag skulle nästan kunna hyra ut mitt hus på sommaren om jag fick behålla altanen. Den här sommaren kommer att gå till historien,vilken underbar sommar jag haft.Ja än är den ju inte över. Mitt jobb på Musolles museum är bara helt underbart roligt. Vet att jag sagt det förut, men så är det. Förstår inte att man får betalt för att ha så skoj hela dagarna. Många trevliga gäster har vi haft, och mycket nytt har jag fått lära mej. Sen måste jag ju också säga att det är verkligen omväxlande,ingen dag lik den andra. En kväll hade vi musikunderhållning och magi(trollkarl). Trollkarlen undrade om jag inte kunde sätta mej på främsta raden och agera frivillig i ett av numren. Magkänslan sa att det här vill jag nog inte alls ställa upp på. Som tur var hade jag arbetsuppgifter att skylla på. Nåväl efter föreställningens slut förstod jag att jag skulle ha blivit avsågad på mitten. Som sagt var ett omväxlande jobb:). Världens goaste arbetskamrater har jag också. Kommer att sakna dem jättemycket. Snyft!

I dag har altanen tjänstgjort som ullverkstad. Har nästan inte tagit i ullen i sommar, men i dag kom ullsuget. Det vart några flor som jag tror ska få bli entrådigt sjalgarn.

Bildbevis,fast jag känner inte alls igen färgerna när jag ser dem på bild måste jag säga.

Har totat ihop en sjal av entrådigt svart ullgarn och lite rester. Vet inte varför men det är så kul att sticka med tunna garner tycker jag.Här nedan kommer lite bilder från min underbara arbetsmiljö.

Vet inte om ni ser den, men till höger om stolpen mitt i bilden sitter en ekorre. Tror den plankade in på området mest varenda dag,om det inte var så att det var kompisar till honom också.




Visst är det mysigt? Synd att jag inte hade en bild på Olle stuga också. Ja här har jag alltså gått omkring i tidsenliga kläder i sommar och njutit av tillvaron. Ska fortsätta gå på min magkänsla hädanefter och inte bara göra vad andra förväntar sej av mej. Det ledde ju till en underbar sommar. Det var väl allt för i dag. Ha det gott.