onsdag 27 april 2011

Så var påsken över


Fulaste påskkärringen någonsin? Mitt trädgårdstroll är för tungt för att flytta runt, så istället får han ändra skepnad efter årstid. Hoppas han inte skrämt livet ur någon under helgen.Vilken påskhelg det varit. Jag ägnade helgen till lite trädgårdsjobb och att njuta av vädret förstås. Kan inte minnas när jag hade färdigkrattat så här tidigt senast. Att få jobba i trädgården det är rena energikicken. Men attans vad sorkarna har legat i. På många ställen låg gräset helt löst ovanpå, vart bara jord kvar när jag krattade. En massa ätande blir det ju också den här helgen. Jag gjorde kesfil(hur det nu ska stavas) såååååååå gott. Jag har alltid trott att det är en jämtländsk tradition, men många här har ju inte hört talas om kesfil. För er som inte vet vad det så ljummar man upp mjölk och tillsätter ostlöpe. Mjölken liksom stannar och blir gelèaktig. Man tar upp filen med hålslev, kvar blir det vassle. Sen är det bara att strö på socker och kanel, med gräddmjölk på blir det sååååååååå gott. I min familj är denna rätt en påsktradition.

Här en bild på påskris som jag gjorde till en liten marknad jag var med på. Tyckte de stickade äggen kom bättre till sin rätt upphängda i ris. Sydde en lite påse som jag satt en glasburk i, vips hade jag en lite annorlunda vas.

Här är ett par vantar jag stickat av garn som jag spunnit. Har valkat dem lite förhand på en gammal tvättbräda. Sen broderade jag på en liten bit ylletyg och sydde på. I överkant en enkel kavelfrans. Tycker dom vart rätt fina så det blir nog några par till om jag känner mej själv rätt. Ha det gott så hörs vi även om det dröjer, så flitig som jag är att uppdatera min blogg:(

onsdag 13 april 2011

Hur tänkte dom då?

I höstas fick jag en extra glasruta och nya tätningslister i mina fönster. Vägverket hade mätt upp för höga bullervärden vid mitt hus. Dom kontaktade mej och erbjöd sej att betala för dessa åtgärder. Klart jag tackade ja till det. Efter några veckor kom två jättetrevliga killar hit och fixade fönstren. Vill ju inte verka otacksam på nåt sätt,men två av fönstren går inte att öppna ens med våld. Dom måste ha limmat igen fönstren på nåt sätt. Hur tänkte dom då? Det positiva i kråksången är väl att det måste vara väldigt energibesparande:) Annars flyter det väl på i sin gilla gång. Att vara arbetslös är ett halvtidsjobb. Hur många olika intyg kan en a-kassa hitta på att kräva in? Det senaste var att jag ska lämna in ett anställningsbevis på en anställning som jag inte har,hm hur det nu ska gå till?Diskussionerna med försäkringskassan har jag gett upp, bara att acceptera att jag vart utan ersättning under fem veckors sjukskrivning. Får väl säga som Ingemar Stenmark"de e svårt å föklar för dom som int begrip någe". Nej nu ska jag fortsätta med fönsterputsningen(måste vara bland det tråkigaste som finns). Får väl leta mej en stege och ta fönstren utifrån då när de inte går att öppna. Men tack i alla fall vägverket:)

fredag 1 april 2011

Några till


När jag kommer på nåt som är kul då fastnar jag i det. Så nu blir det sittunderlag på löpande band. Så kul att brodera fritt. Lite frustrerande kan det ju också bli när man har en bild i huvudet, men det kommer ut nåt helt annat. Hur som helst så är det livskvalitet att sitta i solen på altanen och brodera. Även om det mesta som kan gå på tok gör det nuförtiden så är det ju bara för underbart att våren är här:) I morgon ska jag vara "modell för en dag" undrar om det kan vara kusin M som ligger bakom den inbjudan? Hur som helst det ska bli kul. Kom just på att jag ju inte alls gillar att se mej själv på bild.Måste nog vara lite schizofren kanske,för jag ser fram emot morgondagen. Nu knorrar magen,dags att laga lite mat.Ha det gott i vårsolen.