söndag 21 november 2010

Bytesaffärer


Får jag presentera Fröken Persson. Gulliga Fale konstaterade att hon kanske började få fler spinnrockar än vad hon behövde. Till min stora lycka frågade hon om fröken Persson kanske kunde få flytta hem till mej.Klart hon fick! Jag hade tomtar som Fale ville ha så då var det ju bara att byta då. Ossian och Klara flyttade till Fale och hennes man,och fröken Persson hem till mej. Nu när fröken Persson flyttat in förstår jag att mina andra spinnrockar saknar flera viktiga detaljer. Ja ja så är det när man är novis i ämnet. Nu kanske det blir lite mera flyt i mina försök att spinna eget garn. Fale ska även karda fina flor till mej,oj vad skoj det ska bli att spinna igen. Får se när tiden räcker till. Lite julmarknader på gång nu så det mesta av tiden går åt till förberedelser för dom. Nu är det dags att åka till jobbet, VILL INTE så mycket annat som är roligare att göra här hemma:)Ha det gott.

tisdag 2 november 2010

Mera tomtar


Nu har min gäststuga fått bli en liten julklapps bod.För många år sedan byggde jag lillstugan för att ha den som hantverksbod. Jobbade vid den tiden hemma på gården så det gick väldigt bra att kombinera. Sen vart det heltidsjobb på annan ort och jag varken orkade eller han med hantverket. Lillstugan fick bli gäststuga. För ett tag sedan kom jag på att det går ju faktiskt kombinera de två funktionerna om man vill. Så sagt och gjort,stor röjning och in med tomtarna. Nu har jag ju draghjälp av att jag arrenderar ut lite av min gård till min mamma som driver en handelsträdgård. Så förhoppningsvis kanske det slinker med nån liten tomte även om tanken var att köpa julblommor.Kan i allafall säga att det vart betydligt mera plats i mitt sy rum när tomtarna fick egen liten stuga.

Ja jag vet jättedålig bild.Men vill ju ha en bild på det gamla bordet med stolarna som jag tycker är så fina.
l
Här har jag sytt en vit tomte.Jag tycker det är snyggt med vitt.Vem har sagt att tomtar måste vara röda?Vet inte om det syns,men tomten har en snöstjärna på luvan och rocken. På stjärnan har jag sytt fast vita små pärlor. Fint ska det vara:)

På sängen slappar tomtar av fjolårets modell. Det var allt för i dag.Dags att fixa lite middag. Ibland önskar jag att det fanns frukost, lunch och middagspiller när man hellre vill pyssla än stå i köket. Ha det gott och håll i hatten i höstvindarna.