fredag 29 oktober 2010

Mera tomtar


Långt mellan uppdateringarna som vanligt.Men här kommer det iaf några nya tomtar.Inte speciellt juligt ute men konstigt nog så är jag så inspirerad att sy tomtar. Varje ny tomte får sin egna personlighet.Jag skulle aldrig kunna masstillverka saker.Tomtarna lever sitt eget liv på något sätt.

En julkasse.Kanske att lägga julklappen i istället för att slå in den.

Och så en liten julpåse till.Ha det gott och pyssla lugnt.

söndag 17 oktober 2010

Nu är det jul igen...........



Ja kanske inte riktigt än,men tiden går snabbt. Fick sån lust att sy lite tomtar. Här ser ni resultatet. Kan väl bli nån liten marknad framöver så ett litet lager kan ju vara bra att ha. Hu vilken kall ruggig höst vi har i år, men det är ju perfekt pyssel väder.Tur att vedboden är välfylld. Att tända en brasa och mysa det är livskvalitet det.

Har även stickat klar min sjal. Jag kan ju aldrig följa ett mönster till punkt och pricka. Ibland straffar det sej. Enligt mönstret skulle man öka en maska i var sida varje varv. På sjalar jag gjort tidigare har jag ökat på vartannat varv. Jag fick för mej att det var så det skulle vara. Resultat vart en lite för långsmal modell. Nästa gång ska jag följa mönstret. Hoppas bara jag kommer ihåg det också.

söndag 3 oktober 2010

Miljökassarna klara


Nu har jag sytt klart kassarna till kassbytet hos Krajamaria. Hoppas mottagarna blir nöjd med dem. Det var ett väldigt enkelt mönster hon länkat till bara man håller sej till mönstret och inte ska göra allt på sitt eget sätt som jag har för vana. Jag ville fodra och vänd sy kassarna, men där fick jag ge mej. Ja ja så här vart det nu iaf.

Har stickat och tovat vantar och tofflor. Mönstret köpte jag från garntjänst för att sen se att man kunde skriva ut det gratis på Järbo Garn hm mutter mutter. I mönstret stod att man skulle tova i mellan 40-90 grader.Jag tänkte att 60 blir bra jag vill ju ha riktigt tätt ihoptovat. Jag bara gapade när jag tog tofflorna ur tvättmaskinen, oj så små de var. Så nästa gång prövar jag nog med 40 grader först. Ja ja det är väl så man lär sej, av misstagen.

Till sist vill jag visa att nu har jag äntligen kommit så långt så jag kan spinna nåt som liknar garn, och inte bara knorredutter. Tänk att det kan vara så kul att spinna. Jag tror jag fått ett livslångt beroende av detta hantverk. Har haft lite begränsat med ull, men bara lagret är påfyllt skulle det var jätteskoj att färga lite ull också. Nån som har en begagnad kardmaskin till salu? Att karda är verkligen tidsödande. Sen kan man ju göra så fina flor med en kardmaskin. Jodå jag vet att de finns att köpa, men hiskeligt dyra är dom. I dag är det en riktigt ruskig höstdag så jag eldar och håller mej inomhus. Nu känns det som om det är dags för en stunds stickning intill brasan. Ha det.