onsdag 25 augusti 2010

Man i dag ha je had en fale artu en dag


Jag har varit hemma hos goa Ingela (fale artut) i dag. Hon har visat mej grunderna för att spinna. Oj oj vad det var kul, men svårt. Fattade ju vad hon sa, men att överföra det till praktik det var inte så lätt.Mycket man skulle hålla ordning på. Ingela sa att det var jag och inte spinnrocken som bestämde, men jag undrar jag.Den kände nog på sej att jag var osäker och jäklades lite extra med mej*L* Hade med min loppis spinnrock för att höra om den var komplett. Tyvärr hade den lite mindre åkommor som kanske spinnrocks doktorn kan fixa. Men här ska tränas på att spinna så jag lånar en spinnrock av min mamma så länge. Tänk alla fina garner jag fick klämma och känna på, är så superinspirerad nu. Fick även ett fint kardflor och lite råull med mej hem, man blir ju glad i magen bara av att titta på ullen



Här fixar Ingela en härva av mitt tappra spinnförsök.
.


Här är bildbevis på mitt första försök att spinna. Inte så illa va. Skulle nog kunna kallas effektgarn då det kommer små konstiga garntussar med jämna och ojämna mellanrum. Tack snälla Ingela för ett jättetrevligt besök hemma hos er.

tisdag 24 augusti 2010

Regnväderspyssel



Två nya "stick kassar"


I dag har jag sytt skräp påsar till sy bordet. Har fyllt blomman med risgryn så den ska ligga stadigt. I kanten på påsen har jag sytt in ett smalt lite stelt plastband, så att påsen ska hålla sej öppen. Knoppen mitt i blomman är fylld med vanlig stoppvadd och fungerar som nåldyna.


Här en lite udda konstruktion. Hade undertråds spolarna huller om buller i en ask. Alltid ihoptrasslade och svårt att se vad man har. Har helt enkelt klippt upp tunn plastslang. Häftat fast med pistol i en gammal tavelram. Nej det är inte jag som kommit på det smarta med slangen. Såg det på nätet, men där var det en mycket mera påkostad tjusig konstruktion. Så det här är min version. Nej du är det dags för lite mat. Ha det.

onsdag 18 augusti 2010

Stickpåse



I dag har jag sytt mej en "ta med sej stickningen" väska. På utsidan en stor ficka. Inuti väskan en ficka för stickor, och en med dragkedja för små prylar. Passade också på att sy några förvaringspåsar till lite av allt som bara ligger och skräpar överallt.





Insidan på väskan. Det var allt för i dag.

tisdag 17 augusti 2010

Pysslig dag

Oj vad jag har haft skoj idag. Risk att det blir tomt i skåpen nu, man kan ju göra så mycket kul av det man hittar i sina skåp.

Här vart ett kakfat av en gammal ljus stake och en udda tallrik som jag ärvt och inte haft hjärta att göra mej av med.



Hade en djup tallrik också.



Här har en av mammas gamla kaffekoppar fått ett nytt användningsområde.Har klistrat fast en enkel liten ljushållare i botten på koppen.



Lite torkade saker i en flaska.En gammal ljuslykta ovanpå. Som handtag vart det en udda silversked.


Ännu en ljuslykta.


Och en till.


Till sist ett kakfat med belysning. Ja det var vad jag pysslat med i dag. Måste också få säga att min stora inspirationskälla nu är Mita mitashantverk.blogspot.com eftersom min tekniska kunskaper inte innefattar att länka till sidor så vill jag iaf nämna henne. Om ni inte besökt hennes sida så har ni verkligen missat något. Så Tack Mita för all härlig inspiration du ger.

söndag 8 augusti 2010

Mera ljuslyktor



Behövde en liten paus i tråkigt trädgårdsarbete. Så det fick bli en liten pysselstund. Här har jag gjort enkla små skärmar av papper och satt på gamla vinglas. Dom lyser jättefint, testade i en mörk skrubb:) Hoppas på många mysiga pyssel stunder nu under min semester. Ska försöka blunda för alla sysslor som släpat efter och borde fixas. Jag sa försöka för jag känner ju mej själv. Ha det gott.

torsdag 5 augusti 2010

Morrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!

Två dagar kvar till den efterlängtade semestern. Och så går nån jäkel och tar min plånbok, och länsar mitt konto.Soprent! Hur sjutton gör man bankomat utag utan kod? Svär vid allt heligt jag hade inte koden i plånboken. Enligt polisen behöver dom knappt ha ens kort för att kunna tömma konton. Ja så sitter man här då fyra veckors semester, noll pengar.Har varit på banken och gjort förlustanmälan av mitt kontokort. Dom ersätter förlusten om dom efter utredning anser att jag inte varit oaktsam med mitt kort. Undrar hur länge den utredningen tar?Som ni förstår är humöret inte på topp i dag. Tycker banne mej jag har rätt att vara arg och besviken. Tillåtet gnäll alltså.

tisdag 3 augusti 2010

Ljuslykta, eller nåt liknande.



Ja här händer det inte mycket. Långt emellan uppdateringarna nu för tiden. Har ingen riktig inspiration, men det här är dagens försök till kreativitet. Har fyllt flaskan med torkade saker från ett doftpotpurri och några små hasselkvistar. Sen har jag snurrat till nån sorts insekt av okänd art, har använt tunn silvertråd. På toppen en liten glaskopp som ska limmas fast. Ett annat projekt är en pläd som jag virkat på ett tag nu. Virkar den i snart alla bloggar förekommande Afrikan Flower, den är faktiskt riktigt fin tycker jag. Ni får se när den är klar. Nu har jag bara tre arbetsdagar kvar, sen är det äntligen SEMESTER!!!!!!!!!!!!! Hoppas inspirationen infinner sej då. Ha det så gott.