onsdag 31 mars 2010

Glad Påsk



Vill bara önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!

söndag 28 mars 2010

För mycket?



Ja det kanske är lite för mycket, stickade påskägg. Jag kunde inte låta bli, måste bara testa att sticka dem.Mönstret hittade jag i nyaste Hemmets Journal. Men visst vart dom lite småsöta?

torsdag 25 mars 2010

Garnprovning



Länge sedan jag uppdaterade nu igen. Tiden och energin räcker inte riktigt till. Har provstickat lite av de garner vi fått hem på jobbet. Jo då dom kom till sist efter många turer hit och dit. Varma strumpor är ju alltid populärt, så ett litet lager kan ju vara bra att ha. Fler som ville ha mössor så det vart ett par såna också. Nedan en liten tröja som jag stickade bara för att jag hade lust med det. Tänk vissa projekt går det ju bara troll i. I ett tidigare inlägg berättade jag om en tröja som trots att jag följde mönstret till punkt och pricka vart en katastrof. Eftersom jag känner mej själv repade jag genast upp den, och började om efter nytt mönster. Hade jag lagt den åt sidan hade den säkert blivit liggande för all framtid. Nåväl det andra försöket resulterade i en tröja som passade perfekt, och sonen var väldigt nöjd. Häromdagen ringde en ledsen son. En av hundarna hade kommit över tröjan och fixat lite med den. Så nu kommer tröjan hem till mej igen för ännu en vända. Bara att bita ihop och ta tag i det. Tänk att vintern släppte sitt järngrepp till sist. Förra helgen var det premiär för en liten stickstund i solen på altanen, sååååå mysigt. Passade även på att plocka bort grankvistar och sånt som jag pyntat med där ute. Nu vart det ris med kycklingar i istället. Nu när vårkänslorna satt in med full kraft, får jag nåt konstigt behov av att rensa och röja här hemma. Så resten av den här lediga dagen blir det nog till att röja i alla vrår. Konstigt vad det samlas mycket konstigt, vart kommer allt ifrån? Det kan väl inte vara jag som dragit hem alla konstiga och onödiga prylar? Men nu är det ju så att det måste ju liksom ligga till sej innan man kan slänga något. Ha det gott.

söndag 7 mars 2010

Mera mössor



I fredags landade ett paket garn i min brevlåda. En kompis hade varit och köpt garn. Hon ville ha mössor till sej och sin sambo. Så här vart resultatet. Tänk om alla projekt var så här snabba att göra, då skulle man hinna mycket. Så har det gått en ledig helg igen då. Fattar inte att lediga helger går så mycket snabbare än jobbarhelgerna. I går var jag barnvakt till lilla barnbarnet. Vi hade tur med vädret så vi kunde vara ute och leka i solen. Det är märks att det är länge sedan man hade småbarn själv. Tjugotvå år sedan närmare bestämt. Man är på helspänn hela tiden, de små rackarna hinner ju med mycket på väldigt kort tid*L* Lilla A är inne i en testarperiod just nu, man kan ju inte vara riktigt säker på att samma regler gäller i dag som i går. Och speciellt inte när man är med momma, man får ju testa av vad som gäller i hennes sällskap. Ja dom kan dom små rackarna. Och hjälper inget annat då tittar man på momma med sina stora ögon, lägger huvet på sned och fyrar av världens leende. Ja jag är då inte människa att stå emot denna charm. Pratade just med charmtrollets mamma, hon hotade med att sätta honom på bussen till mormor, och hämta igen honom när han var på bättre humör och färdiguppfostrad:) Kan säga att mamman lät helt annorlunda häromdagen när lilleman norpat en tulpan i vasen på köks bordet och leende gav den till sin mamma:) Jag säger som väl alla mormödrar och farmödrar säger, jag har världens goaste lilla barnbarn. Nej nu drar det i sticktarmen, avslutat flera projekt i dag så nu får jag börja på nåt nytt.Härligt! Ha det gott.

torsdag 4 mars 2010

Mössor



För några dagar sen ringde sonen och undrade om jag kunde göra en "os mössa" i jämtlandsfärger. Vad gör man inte för sina ungar*L* Gjorde en djupdykning i garn förrådet, och här är resultatet. Jämtland har ju en egen flagga, därav denna färgkombination. Nu återstår att se vad sonen tycker om dem. Dags att åka till jobbet.Typiskt att solen skiner så fint i dag när man måste vara inne.Ha det gott.