söndag 24 januari 2010

Pysslar på



Nej jag har inte stickat klart sjalen. Varför är det så mycket roligare att börja på nått nytt än att avsluta? Här är det en tröja till sonen på gång. Länge sedan jag stickade nån tröja så det var kul. Mönster och garn är inköpta från Vartofta. Är inte så förtjust i garnet lite vasst och tungstickat. Men efter tvätt så blir det nog bra. Apropå garn, någon som har tips om nån bra bok som lär ut hur man spinner på spinnrock. Jag och Magnus satt en kväll och klurade över min spinnrock. Tack vare honom kom vi fram till att den verkar var komplett.Vi lyckades tom spinna lite på den. Så skönt att ha tekniska människor i sin närhet när man inte hör till den kategorin själv. Som min dotter sa när jag inte fick till något med datorn"Mamma du är så o teknisk ,så det är nästan gulligt" hm vad säger man. Nu är jag så sugen på att lära mej spinna. Alla tips motages med tacksamhet.

Ett par tjocksockar har det också blivit

Här en liten te gömma som jag gjort bara för att det var skoj.

Och till sist en liten "bra och ha om man är bortbjuden" grej. Ja det var väl dagens skörd det. Har gjort lite mera pappersgrejor,men inget jag vill visa upp. Ha det gott.

torsdag 7 januari 2010

Lite nytt



Så här vart moebiusen och pulsvärmarna. Älskar garnet. Det vart kvar så mycket så jag kan sticka en till mej också*L*. Nu har jag börjat på en spetsstickad avlång sjal.Mönstret kommer ur boken"sticka i romantisk lantstil". Tänk att det är så kul att sticka spets stickning. Sen är ju dessa kalla dagar som gjorda för att sitta uppkrupen med en stickning i soffhörnet. I braskaminen brinner en värmande,mysfaktorhöjande brasa. Nu fattas bara en STOR kopp te. Föresten har ni lyssnat på "syjuntan" i p1? Lyssnade just på ett avsnitt om stickande män. Ha det gott i kylan så hörs vi.

onsdag 6 januari 2010

Min utmaning



Den här fina utmaningsboken fick jag av min dotter i julklapp. Den innehåller flera utmaningar, har fått kortskisser som jag ska utgå ifrån när jag tar mina stapplande nybörjarsteg i scraping. Nu är första utmaningen avklarad. Ett namnsdagskort. Riktigt kul även om jag känner mej som om jag befinner mej på dagisnivå ännu. Förde också med sej att jag sorterade upp allt material. Bara att ha ordning på sakerna är ju inspirerande. Det var det.Ha det.

söndag 3 januari 2010

God fortsättning


God fortsättning på det nya året. Ja så var det över för denna gången då. Julfirande, nyår och födelsedagar. Som om det inte räcker med jul och nyår, så har vi lyckats pricka in min födelsedag på annandagen och dotterns på nyårsafton. Dottern får väl räknas som vuxen nu trettio år, fattar inget hon föddes ju nyss. Nu väntar en veckas ledighet då jag bara ska slappa i soffhörnet med en stickning och titta på mysiga filmer. En väldigt långdragen förkylning och allmänt stressig tillvaro har sugit musten ur mej, så nu ska det bara vilas. Ja jag ska iaf försöka göra det, man tror ju man har så mycket måsten. I går var jag in till stan en sväng för att kolla reorna, men köplusten fanns bara inte där så det slutade med ett besök på Garn boden istället. Där behöver man bara komma innanför dörren så drabbas man av världens habegär, VILL HA gärna ett par nystan av var sort. Nu vart det ett stort nystan (200 g) härligt melerat mohairgarn i bruna toner och två nystan tunt underbart ullgarn. Mohairgarnet har jag redan kastat mej över, det ska bli pulsvärmare och en Moebius till sonens söta flickvän. Ullgarnet skulle jag nog vilja sticka en sjal i spets stickning av. Nej nu kallar stickning och soffhörna på mej. M sitter i andra hörnet och kollar skidåkning , med andra ord det blir en skön stilla hemmakväll här hemma hos oss. Ha det gott, så hörs vi igen.