tisdag 25 augusti 2009

Tomtefamiljen växer


Tomtefamiljen har nu utökats med Aron och Alma. Tur att man inte ska försörja sej på tomtetillverkning, då skulle det nog bli magert. Tänk att det kan ta sån tid att göra en sån liten parvel. Men nu handlar det ju om att få utlopp för sin kreativitet och inte masstillverkning som tur är. Måste räknas som rikedom att kunna få sätta sej ner,glömma tid och rum och skapa med sina händer. Tid och rum försvinner, och kropp och själ rensas från stress och snurrande, malande, tjatande tankar om vardagens måsten. Ja så är det JAG ÄR RIK!

fredag 21 augusti 2009

Hemligheter avslöjas


Ni som läser min blogg kanske kommer i håg att i våras var jag lite kryptisk om ett knepigt uppdrag jag fått. Nu kan jag visa vad min alster skulle vara till. Det var ett företag som hade en stor utställning om bla. skadeinsekter i våra skogar. Och så fick lilla jag äran att göra de små rackarna som skulle illustrera dessa insekter. Lite stolt kan man ju få vara, eller hur? Alltid kul att få knepiga uppdrag att klura över. Tack kusin M som tipsade dem om mej. Nej åter till tomteverkstan. Som dagarna rinner iväg så är det väl snart jul.

söndag 16 augusti 2009

Nickodemus



Så har han kommit till världen då, årets första tomte. Får jag presentera Nickodemus. Känns onekligen lite konstigt att sy tomtar i Augusti. I dag blåser och regnar det så det ser riktigt höstlikt ut, kanske därför tomteinspirationen infunnit sej. Bilden är ju som vanligt dålig, men det kanske syns att Nickodemus har "krusvantar" jättekul att sticka så små vantar. Ska snart iväg och jobba, VILL INTE är ju en riktig pyssel-mysdag i dag. Suck! Känner verkligen inget behov av att jobba, men behovet av pengar finns ju. Skulle lätt kunna fylla min tid med alla projekt som snurrar i huvudet hela tiden. Nej så får man nog inte säga, ska väl vara glad att man har ett bra jobb i dessa tider. Men proportionerna jobb-fritid kunde ju få se lite annorlunda ut tycker jag. Fy vad gnälligt det här vart då ): Skärpning! Ses en annan dag,ha det gott.

torsdag 13 augusti 2009

Inget nytt under solen


Oj vad tiden går snabbt, länge sen det hände nåt i bloggen nu igen. Har inget nytt att visa upp. Men förhoppningsvis ska denna röra resultera i årets tomtar. Har fått förfrågan från ett nytt ställe som ev vill sälja mina tomtar, så nu blir det till att fixa ett litet lager igen. Varje år i början av December har jag lovat mej själv,att nästa år då ska jag minnsan börja i god tid med tomtarna. Men pytt då,det vill liksom alltid bli i sista minuten. Men nu är jag väl duktigt tidigt ute? Försöker sitta på lediga stunder och sy, men det blir ju inte så många när man jobbar jämt som det känns. Sen vill ju M och Dezzan ha lite av min tid också:) Mitt dåliga samvete nu är att jag inte hinner träffa mitt lilla goa barnbarn så mycket som jag skulle vilja. Vart tog bebisen vägen? Han fyller ju ett år om ett par månader. Skärpning Mormor! Nej åter till tomteverkstan. Återkommer med resultatet senare. Ha det gott alla därute.

tisdag 4 augusti 2009

Ett fynd till



Jättedålig bild, ja jag vet. Men min kamera är också jättedålig. Ännu ett fynd, en "trestamp"(heter så på min dialekt). Tycker den passar bra vid spinnrocken,med en blomma i. Den här har jag inte hittat på loppis,utan på fjällgården där jag bodde mina första år. Åkte dit för att hämta ett bord och några stolar som jag hade där, kom hem med en full släpvagn lastad med fynd. Jag måste vara född i fel tid, bara älskar gamla saker,känner mej så hemma med dessa omkring mej. Ja ok då jag är väl inte purung direkt, men så gammal är jag inte:) Nu skulle jag bara behöva ett större hus, så jag får in allt. Får väl göra som min moster sa, tar man in en sak i huset måste man ta ut en också. Nu blir det en liten stunds stickning på en väst till Stickhjälpen innan det är dags för middag. Ha det.